Duyurular

SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy, TSB'nin Genel Kurulu'na Katıldı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, 1 Nisan 2022 tarihinde Türkiye Sigorta Birliği'nin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Sigorta ve Özel Emeklilik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantının açılışında Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, SEDDK Başkan Vekili Ali Ersoy ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman sektöre yönelik konuşma gerçekleştirdiler.

Ali Ersoy konuşmasında, tüm çalışmalarının temelinde; sigortalıların hak ve menfaatlerinin korunması ile sektörün istikrarının sağlanması olduğuna dikkat çekti. Ersoy, “Bütün paydaşları ile istişare eden bir kurum olan SEDDK için TSB çok önemli bir paydaş. Gelen her bilgiyi canı gönülden değerlendiriyoruz. 2021 yılında ekonomik paketlerin her birinde sigorta ve BES’in yer alması, sektörün ekonominin her bir çarkı ile uyum içinde çalıştığının göstergesidir. 2022 yılının BES ve Sigorta yılı olmasını umuyorum” diye konuştu.

Son dönemde yapılan çalışmalar ve yakın dönem planları ile ilgili de bilgi veren Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk modeli olarak adlandırdığımız Katılım Sigortacılığı düzenlemesini Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve diğer Arap ülkelerindeki sigortacılık otoriteleri ile 25 şirkete anlattık. Sonuçta yatırım yapmak için bizimle beraber ülkemize geldiler. Bu konuyu çok önemsiyoruz. 2022 yılında Özel Sağlık Sigortası’nın daha az maliyetle nasıl yapılabileceğinin temaslarını yürütüyoruz. KVKK konusunda yine sektör temsilcilerimizle temas hâlindeyiz. 2030 ve 2053 hedefleri doğrultusunda sıfır karbon salımı için, çevreye zarar veren hususları kontrol altına almak için harekete geçmeliyiz. Dijital Poliçe konusunda yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. Doğrudan Tanzim konusunda çok güzel bir rapor ortaya çıkmış, gönüllü bir şekilde ve kategori koyarak biz bu işi yapabiliriz. Ardından da kişi bazlı sigorta uygulamasını hayata geçirmeliyiz.”

 

"Dev projelerin güvencesi; sigorta sektörümüzdür"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman ise sigorta ve özel emeklilik sektörünün hayatın ve ekonominin sürdürülebilirliği için çok önemli bir destek ve güven unsuru sunduğunu, koruma kalkanı görevi gördüğünü dile getirdi. Sektördeki gelişmeleri memnuniyetle takip ettiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Zaman şu ifadeleri kullandı: "Milletimizin geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayan sigortacılık sektörümüz, ticari hayatın kesintisiz devam etmesi ve yeni yatırımların hayata geçirebilmesinde kilit bir işleve sahip. Ekonomide biriken fonları para ve sermaye piyasalarına yönlendirerek ülkemizde finansal piyasaların gelişmesine, ekonominin büyümesine ve istihdamın artmasına katkı sağlıyor. Ülkemizin 'dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi' arasına girme hedefiyle hayata geçirdiği dev projelerin güvencesi; sigorta sektörümüzdür. Sektöre gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz."